Menu:

Bachbloesem

Example content imageDe Bachbloesemtherapie is een natuurlijke behandelmethode voor allerlei psychische en lichamelijke klachten.
Deze therapie is genoemd naar haar ontdekker dr. Edward Bach.

Zij bestaat uit 38 verschillende remedies plus de zogenoemde Rescue Remedy. Samen vormen deze een natuurlijke behandelmethode, die heel gemakkelijk toe te passen is.

De remedies zijn bereid uit bloemen en planten (op één na: Rock Water) en hebben geen bijwerkingen. Als ze op de juiste manier worden toegepast, kunnen ze altijd worden gebruikt, ook in combinatie met medicijnen. Ze zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen en ook voor dieren.

Geschiedenis

Dr. Edward Bach leefde van 1886 tot 1936. Hij was meer dan twintig jaar werkzaam als arts in Londen. In 1930 besloot hij zijn leven te wijden aan het vinden van bloesemremedies. Bach was van mening dat medici te weinig aandacht schonken aan het psychische proces waarin een patiënt zich bevindt. 

Hij zei: “Zolang de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn wij immuun voor ziekten.” Met die uitspraak was hij zijn tijd ver vooruit. 

Als belangrijkste oorzaken van ons lijden identificeerde dr. Bach 38 gedragsvormen en emoties.

In de omgeving van Oxford vond hij in de natuur de bloesems die emoties gunstig beïnvloeden en ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht doen hervinden.

Uit deze bloesems bereidde hij 38 eenvoudige tincturen ter beïnvloeding van onze emoties. Dr. Bach verdeelde de emoties in

zeven groepen:
Hij maakte, van deze 38 eenvoudige tincturen, een verdeling in 7 groepen van emoties.

Deze tincturen zijn sindsdien bekend onder de naam “Bachbloesemremedies”. Ze worden nog steeds op dezelfde eenvoudige manier bereid als dr. Bach dat zelf deed.